Att tänka på när du deklarerar

Nu är det dags att deklarera igen. Även fast det är något som vi alla gör varje år så är det lätt att bli fundersam nu när det är dags igen. Är du privatperson utan några tillgångar är det enkelt att deklarera, och speciellt om du har BankID. Det finns några viktiga datum att hålla koll på. Även avdrag som kan göra stor skillnad för vad din slutgiltiga skatt blir är viktiga. Här går vi igenom saker som kan vara bra att tänka på när du ska göra din deklaration 2019.

Deklarera online med BankID

Att deklarera med BankID är en mycket smidig metod som är både säker och går snabbt. Du slipper allt pappersarbete och kan istället signera med ditt BankID som du kan ha både på datorn och mobilen. Du kan med hjälp av ditt BankID logga in på Skatteverkets portal och göra de ändringar som behövs och sedan signera med ditt BankID och den sexsiffriga koden du har valt till ditt BankID. Om allt står rätt till i din deklaration så är det inte mycket svårare än så.kvinna deklarerar

Får du tillbaka pengar eller behöver betala kvarskatt?

Det kan vara svårt att i förhand veta om du får tillbaka pengar eller om du har betalat för lite och måste betala in mer skatt till Skatteverket. Att få skatteåterbäring är alltid en trevlig överraskning och pengar som passar perfekt att få tillbaka lagom till sommaren. Vare sig det handlar om några hundralappar eller tusenlappar så är extrapengar alltid något man blir glad över. Direkt när du deklarerar så ser du vilken summa du kommer får tillbaka. Behöver du pengarna just nu så finns möjligheten till att ansöka om ett smslån. Det kan du sedan betala tillbaka när du får skatteåterbäringen.Får du däremot betala tillbaka på skatten är det inte lika roligt. Men då kan det finnas en del avdrag du kan göra för att inte behöva betala lika mycket, eller som i bästa fall kan göra att du inte behöver betala tillbaka något alls.

Jämför Smslån nu

Avdragen som kan ge mer pengar tillbaka

Ibland kan det vara så att du har rätt till att göra avdrag på skatten, vilket betyder att du får mer pengar. Du kan till exempel göra avdrag för resor till och från jobbet samt om du har dubbelt boende. Många tror att det endast går att göra avdrag på skatten om du har rest med bil till och från jobbet, men du kan även göra avdrag för kostnader som du har haft i kollektivtrafiken.Har du jobb på annan ort som gör att du behöver ha dubbla boenden så får du göra avdrag för detta. Avdraget för dubbelt boende är ganska hög. Därför, om du har dubbelt boende är det mycket viktigt att du tar upp detta i deklarationen.Dessa avdrag gäller främst för dig som är anställd. Har du eget företag eller enskild firma så finns det en mängd olika saker att dra av. Till exempel lokalhyra, abonnemang, utrustning och andra inköp som behövs för att kunna driva ditt bolag.

Datum att ha koll på

Det är viktigt att deklarera i tid. Sista datumet för inlämning av din deklaration i år är 2 maj. Det är relativt enkelt att deklarera så du kommer med största sannolikhet att hinna innan detta datumet. Känner du att du skulle behöva ytterligare tid på dig kan du ansöka om anstånd. Detta ges bara ut i vissa särskilda fall, men om du inte tror dig hinna kan det vara värt ett försök. Du får då ytterligare två veckor på dig innan du behöver skicka in deklarationen 16 maj.Fick du kvarskatt i år skall detta betalas senast 12 november 2019. Det är gott om tid att spara undan de pengar du behöver betala in om det inte rör sig om väldigt höga summor. Får du restskatt på mer än vad du kan spara undan tills dess så kan du ta hjälp av ett smslån som fyller ut de pengar som saknas.

Ansök om smslån