Lägst årsränta hos Tryggkredit

De ledande dagstidningarna brukar tävla om vem som kan sätta de mest skräckinjagande rubrikerna på artiklar om smslån. Vad man undviker att berätta är att det faktiskt råder ett ständigt priskrig på denna typ av lån. De senaste åren har snitträntan för ett smslån sjunkit dramatiskt och de riktigt stora förändringarna har skett under det senaste året.

Att ta ett smslån idag kostar inte längre flera hundra procent i ränta. Det behöver faktiskt inte kosta mer än ett par procent per månad. Just nu är det Tryggkredit som är i ledningen när det gäller att erbjuda de lägsta möjliga räntorna. Årsräntan är här för närvarande 25% på årsbasis.

Tryggkredit – en del av S & A Sverige

S & A Sverige är en av de största aktörerna inom smslån i Sverige. Bolaget är också en av de mest rutinerade aktörerna. Det var redan 2011 som bolaget lanserade sin första produkt och idag har man tillsammans med det senaste tillskottet Tryggkredit fem stycken varumärken i portföljen.

Tryggkredit kan klassas som bolagets främsta lågprisprodukt. Här är idén att skala bort det mesta av administration för att fokusera på lån med enkla villkor.

Tryggkredit erbjuder två produkter, nämligen ett snabblån och en kontokredit. Snabblånet är egentligen ett årslån med ett eller två års löptid och en lånesumma på mellan 10 000 – 40 000 kr. Kontokrediten är en mer flexibel och dessutom billigare produkt.

Tryggkredit

25% i årsränta

Kreditkonto är en låneprodukt som har stora likheter med ett kreditkort. Den som får sin ansökan beviljad får en kreditram upp till vilken uttag kan göras när som helst. Det är endast på uttagen som ränta räknas.

Den nominella räntan för utnyttjad kredit hos Tryggkredit är 25% per år, vilket motsvarar en effektiv årsränta på 28%. För att detta ska gälla krävs att krediten betalas tillbaka med tolv lika stora återbetalningar under ett år. Det finns också en möjlighet att erlägga ett minsta belopp per månad. Då blir löptiden längre och räntan högre.

Billigare än privatlån

Tryggkredits erbjudande kan i vissa fall vara billigare än ett privatlån. Den som har en sämre ekonomi har normalt inte möjlighet att bli beviljad ett privatlån hos banker och nischbanker. Om ansökan ändå beviljas kommer räntan att bli av det högre slaget, kanske till och med över 25%. Dessutom tillkommer nästan alltid både uppläggningsavgift och aviavgift. Hos Tryggkredit debiteras låntagaren aldrig några sådana avgifter.

Andra långivare i priskriget

Som sagt råder ett veritabelt priskrig bland aktörerna inom smslån på nätet. En annan aktör som pressar priserna på sina produkter är Euroloan och en annan är Nordicloan. Cashbuddy och Goodcash är två ytterligare prispressare.

Vad alla dessa aktörer har gemensamt, är att de erbjuder smslån på något större belopp och att löptiderna är längre än för ett ”normalt” smslån. Det är troligt att trenden mot större lån och längre löptider kommer att fortsätta. Med de nya regler kring räntetak som införs inom kort kommer det nämligen bli i princip olönsamt att fortsätta erbjuda den gamla klassiska typen av smslån.