Så fyndar du smart under mellandagsrean

Mellandagsrean står för dörren och alldeles strax är det dags att ge sig in i matchen om fynden. Att det går att göra bra kap råder det inga tvivel om, men det finns några saker att ha i bakhuvudet för att inte gå på några nitar under rean. Först och främst gäller det att handla med huvudet och inte baserat på prislappen.

Med det menar vi att man inte måste köpa någonting enbart för att det är superbilligt. Köper du tillräckligt med ”superbilliga” saker som du ändå inte kommer använda – har det plötsligt blivit väldigt dyrt. Om den där jättebilliga tröjan är lite för liten kommer du med största sannolikhet inte använda den, oavsett hur billig den än är. Samma sak gäller för ögonskuggan i fel nyans och skorna som klämmer i tårna.

Satsa istället på att hitta sådant som passar, som du behöver och som du vet att du kommer att använda – även om det inte är lika billigt som tokfynden. Många gånger finns det en anledning till att de är så billiga.

shoppa mellandagsrea

Handla snyggt – inte trendigt

En annan sak att tänka på är att inte handla trendiga saker enbart för att de är trendiga. Efter rean kommer nämligen nästa säsongs varor in i butikernas sortiment – och din trendiga vara kommer vara ute i kylan. Däremot är det naturligtvis inget som hindrar dig från att köpa förra säsongens trender för att du tycker det är snyggt. Tycker du om plaggen kommer du ju att använda dem, och då är ditt köp ett bra köp.

Basvaror är sådant som alltid är bra att handla på rea, eftersom de aldrig går ur säsong. Enfärgade plagg och underkläder är tacksamt att köpa på sig när priset sänks och här är det fritt fram att shoppa loss.

Se dock till att du synar dina plagg innan köp då mycket av det som är på rean har hängt i butiken en stund. Vissa saker kanske har ramlat ned på golvet eller provats massa gånger och fått hål eller fläckar. Det är mindre kul att komma hem med ett köp, bara för att inse att det har en fläck som inte går bort.

Jämför priser

Du bör också se till att du inte faller för den så kallade ”Halo-effekten”. Det betyder ungefär att butiken har ett supererbjudande på en schysst produkt i butiken, vilket automatiskt leder till att du tycker att resterande erbjudanden också är toppenbra – även om de i själva verket inte är så bra.

Du ska med andra ord inte låta dig bli medryckt, utan håll istället huvudet kallt. Om något du vill ha har ett superbra pris i en butik ska du naturligtvis handla den där, men det finns ingenting som säger att de andra sakerna du vill ha inte finns till ett bättre pris i en annan butik. Var kritisk och jämför innan du köper!