Vilket är Sveriges bästa smslån?

Antalet långivare inom smslån är många och de tillgängliga låne- och kreditprodukterna är ännu fler. Du kan idag välja mellan ett 50-tal aktörer och över 100 olika produkter. Att enkelt få en bild av utbudet och kunna identifiera de lån som är bäst för dig är ingen enkel uppgift.

Att använda en tjänst såsom Smslån.nu för att enklare kunna göra jämförelser är fördelaktigt. Vi presenterar nämligen den viktigaste informationen så att du slipper ta reda på alla uppgifter på egen hand. Vi kan dock inte kora ett visst lån från en viss kreditgivare till Sveriges bästa smslån. Att det inte låter sig göras beror på vi alla har olika preferenser och att det finns så många parametrar att jämföra. Priset kanske kan betraktas som viktigast, men även löptider, minsta respektive högsta lånebelopp, kundservice med mera är av stor vikt.

I den här artikeln ska vi presentera några rubriker med saker att titta närmare på när du jämför smslån. Använd gärna våra tips för att identifiera vilka kreditgivare du ska titta närmare på när du behöver låna.

Vilket är Sveriges bästa smslån?

Låga priser

Priset är den faktor som väger enskilt tyngst för de flesta som fungerar på att ta ett smslån. Det är naturligt. Även den som har ett större behov av att ta ett lån vill ju inte betala onödigt mycket för möjligheten.

Alla långivare är idag skyldiga att presentera sitt erbjudande i detalj med uppgifter om lånebelopp, nominell ränta, effektiv ränta, avgifter med mera. Långivare med smslån är också skyldiga att presentera sina erbjudanden som högkostnadskrediter.

Med all den information som måste finnas är det ganska enkelt att jämföra priser. Den viktigaste punkten är den effektiva räntan. Den inkluderar nämligen både nominell ränta och avgifter samt räknar in amorteringar under lånets löptid.

Viktigt: Det billigaste lånet sett till ränta och avgifter behöver faktiskt inte vara det billigaste lånet för dig. De exempel som ges är ”representativa”, och är till för att ge en bild av generella kostnader för ett generellt lån. Om du till exempel betalar tillbaka ett smslån med en löptid på sex månader redan efter den första månaden kan den generella prisbilden vara inaktuell för dig.

Kundtjänst

En långivare som har begränsade öppettider för sin kundtjänst och dessutom i övrigt har en mer anonym image kan aldrig anses erbjuda ett bra smslån. Det spelar ingen roll hur låga priserna är eller hur enkelt det går att ansöka på nätet.

Kundtjänstens kvalitet är något som är viktigt för alla låntagare, oavsett behov och krav kring andra faktorer. I den här aspekten finns faktiskt en möjlighet att rent objektivt utse Sveriges bästa smslån. Den aktör som har den bästa kundtjänsten är Ferratum. Här kan du komma i kontakt med support från morgon till kväll varje dag i veckan.

Tips: Ta gärna kontakt med kundtjänst hos en utvald långivare innan du ansöker om lån. Ställ några frågor kring hur låneerbjudandet fungerar och hur återbetalning ska ske, detta även om du redan har inhämtat kunskap om detta via webbplatsen. Idén är att göra ett stickprov på kundtjänst för att se om du blir bemött på ett professionellt sätt och får konkreta svar på dina frågor.

Möjlighet att låna trots sämre ekonomi

Om du har en svagare ekonomi blir urvalet av potentiella långivare automatiskt mer begränsat. Har du till exempel fler än två betalningsanmärkningar kan du räkna bort nio av tio långivare direkt.

Din inkomst spelar också stor roll. Är den liten och/eller oregelbunden blir det genast mer problematiskt att hitta en långivare. I det här perspektivet blir det bästa smslånet det du faktiskt har möjlighet att ansöka om.

Observera! Om din ekonomi är mycket svag avråder vi dig definitivt från att ansöka om smslån. Om du blir godkänd som långivare är risken alltför stor att du inte kan betala tillbaka i tid med de problem det för med sig.

Ansvarsfull långivning

Sist men inte minst är det viktigt att se till frågor om ansvarsfull långivning. Det finns en rad aspekter som kan sägas ingå i den här rubriken. En viktig sådan är hur långivaren presenterar sin ansökningsprocess och hur kreditprövningen går till. En tumregel är att ju mer konkret information som ges, desto mer trycker långivaren på ansvarsfull långivning. Om avdelningen för frågor och svar är omfattande och inkluderar tydlig information om hur man lånar, hur man betalar tillbaka och vad som sker om man inte betalar i tid (inklusive förlängning med mera), är det givetvis utmärkt.

Ett bra exempel på en långivare som tar sin informationsplikt på största allvar är Viaconto. På sajten finns all tänkbar information inklusive den osminkade sanningen om att ett smslån kan bli dyrt om återbetalningar inte sköts som de ska.

Sammanfattning

Vilket som är det bästa smslånet är en fråga endast du kan besvara själv utifrån dina egna preferenser och dina jämförelser av olika långivare. Vi varken kan, vill eller bör ge ett konkret svar på frågan.

Använd ovan rubriker som ledning när du söker efter ett smslån som passar dina behov och förutsättningar. På så sätt tror vi att du kan göra ett så genomtänkt och smart val som möjligt om du funderar på att ansöka om ett smslån.