3 tips för dig som söker jobb

Hoppande kvinna

Många får nya jobb via mer informella vägar. Det kan till exempel handla om rekommendationer från vänner och tidigare kollegor. Samtidigt är det traditionella cv:t och ansökningsbrevet inte alls på väg ut. För att maximera dina chanser att hitta ett jobb (kanske drömjobbet?) bör du maximera dina satsningar inom både de informella kanalerna och de mer klassiska ansökningarna. För att lyckas med sistnämnda finns ett par goda råd som du bör följa till punkt och pricka. Vilka de är kan du läsa mer om nedan.

Ge varje ansökan ditt allt!

Den som står utan arbete bör vända sig till en mängd olika presumtiva arbetsgivare både genom spontanansökningar och mer formella ansökningar med en platsannons som grund. Det gör att det kan bli en hel del författande av ansökningsbrev och cv:n.

Det är lätt att man väljer att ta den enkla vägen och helt enkelt skriver ett ansökningsbrev och ett cv som man sedan kopierar och skickar in till arbetsgivarna. En sådan enkel lösning bär dock sällan frukt. HR-personer och andra rekryterare är duktiga på att identifiera sökande som verkligen har ansträngt sig och de som har tagit en enklare väg.

Så, vad är det egentligen man ska anstränga sig med? För det första bör du se till att du skriver ett nytt ansökningsbrev för varje ansökan. Ditt cv behöver du inte alltid uppdatera/anpassa, även om det är klokt att se över det också. Försök att göra ditt cv så relevant som möjligt för den tjänst du söker.

För det andra bör du läsa på om arbetsplatsen och tjänsten för att i ditt ansökningsbrev besvara frågan vilken skillnad du kan göra om du får jobbet. Dessutom kan du med fördel se till att du anpassar språk och ordval för varje ansökningsbrev. Ofta finns ledtrådar kring sistnämnda i platsannonsen.

Lämna egot utanför

Att fokusera på att framhäva meriter är sällan en god idé. Om meriterna är goda kommer de nämligen att stå ut i ditt cv utan att du behöver stryka under dem med den stora pennan. Att överdriva kompetenser är inte heller rätt väg att gå för att få jobbet, inte heller att skriva till meningslösa klichéer såsom exempelvis att man är en ”kreativ person som älskar att ha många bollar i luften”. Kort sagt gör du klokt i att lägga ditt ego åt sidan när du skriver ansökningsbrev och cv. Arbetsgivaren du vänder dig till är betydligt mer intresserad av varför du söker tjänsten och vad du tror att du kan tillföra till arbetsplatsen.

Matcha kompetens med behov

En arbetsgivare skulle inte publicera en platsannons om det inte fanns ett reellt behov av att stärka organisationen. Detta är mycket viktigt att fokusera på överlag i både ansökan och vid eventuella intervjuer. Med din ansökan ska du visa att du, om du anställs, kan fylla det hål i kompetens som för närvarande finns hos arbetsgivaren.

Du kan hjälpa rekryteraren eller HR-avdelningen att se att du är rätt person för jobbet genom att i din ansökan berätta hur dina kompetenser (både professionella och mindre formella) kan vara till nytta för arbetsgivaren. Lägger du lite extra energi på detta i din ansökan och när du fräschar upp din cv kan du verkligen stärka dina chanser att få komma på intervju.