Förlänga smslån

Att ta ett smslån har aldrig varit enklare och säkrare för de svenska låntagarna än vad det är nu. Utbudet är enormt vilket gör det perfekt för dig som tycker om att jämföra olika långivare och komma fram till den som är perfekt just för dig. Det har dessutom länge setts som något väldigt negativt men har de senaste åren kommit att accepteras mer och mer för de där utgifterna som man helt enkelt inte förväntade sig. Ingen tar ett smslån för att köpa en bostad eller liknande. Snarare är det korta återbetalningstider och lägre summor som det handlar om.

Förlänga smslån

Ibland kan dock det värsta hända och även den bäste kan begå misstag. Kanske återbetalningsperioden närmar sig sitt slut eller du inser helt enkelt att du inte kommer att kunna betala tillbaka de månadskostnader som finns. Detta kan hända av olika anledningar och bör inte ses som ett nederlag. Du kan både enkelt och smidigt förlänga din återbetalningstid. Detta för självklart med sig andra villkor som du bör ha i åtanke med för de flesta fall kan det vara den perfekta lösningen på problemet.

Hur förlänger du ditt smslån?

Att förlänga ditt smslån beror lite på din långivare. Alla har olika procedurer för hur det hela går till men det finns i stort två olika sätt som du kan använda dig av.

De flesta tillåter att du helt enkelt logga in på din personliga sida eller ditt konto och där förlänger din återbetalningstid. Detta är säkerligen det smidigaste sättet och det som går snabbast. Om din långivare sedan accepterar detta sker själva förändringen automatiskt.

Vissa långivare kräver dock att du kontaktar dem via telefon eller annat sätt för att förmedla din vilja att förlänga smslånet. Vissa kan även kräva det skriftligen. Allt för att det ska bli officiellt.

Oavsett finns det inte många långivare som kommer att sätta sig emot att förlänga din återbetalningsperiod då de tjänar mer på det.

Fördelar och nackdelar med att förläna ett smslån

Fördelarna förklarar sig nästan självt. Du får helt enkelt betala mindre per månad och har en real chans att faktiskt kunna betala tillbaka ditt lån utan större problem. Det viktigaste är att du inte under några omständigheter får någon betalningsanmärkning som sedan kommer att skapa problem för dig! Du bör dock alltid vara medveten om att du kommer att få betala mer pengar över hela återbetalningsperioden. Om du betalade 10 % ränta på en månad blir det 10 % ränta över t.ex. två månader istället. Du betalar i slutändan tillbaka dubbelt så mycket pengar för samma lån. Räntan förändras i det flesta fall inte men du bör alltid kontrollera detta med din långivare innan.

Viktigt att tänka på är att aldrig förlänga ett gratis smslån. Du får då betala ränta på den förlängda tiden och även den tiden som egentligen skulle varit gratis vilket är lite motsägelsefullt. Ett lån som inte skulle kosta något kostar helt plötsligt mycket mer pengar.

Alternativ till ett smslån med lång återbetalningstid

Själva tanken med att ta ett smslån är just att den summa du vill låna är låg och återbetalningstiden är kort. Om du känner på dig att du inte kommer att kunna betala tillbaka ditt smslån i tid och behöver längre tid på dig att betala innan du tar lånet kan det vara bra att se över andra möjligheter. Ett vanligt privatlån är många gånger en bra lösning då du dessutom kan få betydligt bättre ränta och andra villkor som gör det avsevärt billigare att låna pengarna. Du kan använda använda dig av kreditkonto där du kan betala av summan i en långsammare takt.

Viktiga saker att tänka på

Det uppenbara är att inte förlänga ditt smslån om du absolut inte måste. Du kommer att betala avsevärt mer pengar till slut och det bör endast ses som en sista lösning.

Att förlänga ett smslån en gång har oftast inga tilläggsavgifter och dylikt men att förlänga det flera gånger kan bli mycket dyrt. Förläng gärna för mycket första gången för att vara på den säkra sidan.

Det är mycket viktigt att du förlänger ditt smslån innan förfallodatumet då det annars kan bli svårt att få en förlängning. Du bör dessutom aldrig ta ett smslån med iden att du ska förlänga lånet när det går ut. Då kan du lika gärna ta det på en längre återbetalningsperiod eller ta en annan typ av lån som kanske passar dig bättre.