Låna pengar under helgen

Att drabbas av oförutsedda utgifter kan hända oss alla. Stunder när man behöver pengar snabbt kan komma när som helst och att då stå utan likvida medel bara för att banken inte är öppen eller för att man inte har möjlighet att använda exempelvis sitt kreditkort är inte så trevligt. Lyckligtvis finns numera möjligheten att ansöka om ett smslån på helg.

Den ständigt ökande konkurrensen på marknaden för smslån och snabba krediter, kombinerat med konsumenternas ökade krav på flexibilitet när det gäller transaktioner i allmänhet, har inneburit att allt fler kreditgivare erbjuder sina kunder smslån på helger, alltså inte bara när ordinarie banker är öppna.

smslån på helger

Smslån helg – Så fungerar det!

För dig som har erfarenhet av att använda dig av den här typen av lån behöver konceptet med smslån på helger inte innebära några skillnader, i alla fall inte rent tekniskt, jämfört med tidigare. Du skickar in din ansökan som vanligt via mobilen eller långivarens webbplats och sedan följer handläggningsprocessen automatiskt. Efter utvärdering om din ansökan kan beviljas sker utbetalningen skyndsamt så snabbt tekniken tillåter. Processen sker enkelt och effektivt tack vare att de flesta långivare använder sig av Mobilt BankID vilket underlättar för dig som låntagare. Svårare än så är det inte med smslån helg!

Viktigt att tänka på

Det finns några aspekter som man behöver ta hänsyn till om man vill kunna utnyttja möjligheten att ansöka om smslån under helgen. Den första är givetvis att du måste försäkra dig om att långivaren du vill vända dig till verkligen erbjuder sina tjänster lördagar och söndagar, det vill säga att kundtjänst är öppen. Annars riskerar du att din ansökan blir liggande till måndagen kommer och det var ju inte tanken när du ansökte. En allt större del av kreditgivarna håller öppet både lördag och söndag, och du kan enkelt se öppettiderna på respektive kreditgivares webbplats. Vi har även samlat storbankernas öppettider här på sidan.

Den andra är att du måste vara säker på att din kreditgivare och den bank som har hand om kontot som du önskar få pengarna utbetalade till har ett samarbete. Med andra ord ska kreditgivaren och du själv ha konto i samma bank. Om så inte är fallet, kan det bli fråga om förseningar motsvarande i alla fall en bankdag. Eftersom de flesta vanliga banker har stängt på helgerna innebär detta att du helt enkelt får ge dig till tåls till måndagen kommer eller när helgdagen eller helgdagarna är över. Tumregeln är att överföringar mellan banker tar en bankdag medan överföringar mellan konton i samma bank sker omedelbart. Med smslån helg så slipper du detta trassel!

Samarbete med banker

Det blir mer och mer vanligt att låneföretag skaffar sig konton i mer än en bank för att kunna erbjuda en så användbar tjänst som möjligt. En ganska stor andel kreditgivare har konton i minst två banker, varav en alltid är en av de fyra stora (Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB).
Det faktum att det blir vanligare och vanligare med konton i flera banker kan innebära en risk för dig som kund, på så vis att du förutsätter att din ansökan alltid ska behandlas lika fort som du är van vid, trots att det är lördag eller söndag. Var därför noga med att undersöka vilka långivare som har möjligheter att ge dig den service du önskar innan du skickar in ansökan.

Sammanfattningsvis

För alla lån gäller att man hanterar dem med omdöme och med framförhållning. Innan du ansöker om ett lån smslån på helgen, fundera något kring om det verkligen är nödvändigt att låna. Om ett smslån är så angeläget att du inte kan vänta till måndagen, se då till att verkligen vara säker på att det är värt med ett smslån helg.

Som alltid när det gäller lån ska du ha en exakt bild av räntor och avgifter. Även om månadskostnaden verkar attraktiv, var noga med att se till att du är helt på det klara med vad den egentliga kostnaden blir. En bra helg kan vara värt att belåna sig för ibland och smslån på helgen ger en flexibilitet och frihet som tidigare var förunnat några få. Så länge du vet att du kan stå för kostnaderna, och att du tycker att det är värt det, är det bara att jämföra de olika erbjudanden och de olika aktörer som finns på marknaden.