Smslån utan inkomst

Att kunna få ett smslån utan inkomst kan många gånger verka vara besvärligt. Många långivare vill ha en säker inkomst som garanti.

Smslån utan inkomst

Är det möjligt att få smslån utan inkomst?

Tyvärr händer saker och ting i livet som man helt enkelt inte kan undvika såsom att bilen går sönder, tvättmaskinen slutar fungera, huset behöver lagas eller att man blir arbetslös. Det finns flera olika anledningar till att du kan komma att behöva ett lån.

Det är nästa något vardagligt att ta ett lån och det finns mängder av information tillgänglig. Numera är smslån betydligt enklare att få och kan vara ett snabbt och enkelt sätt att täcka dessa oförutsägbara utgifter som dyker upp. Det viktiga är att du vet vad du vill låna och hur mycket du kommer att behöva. Då det finns många människor som behöver ett mindre lån och inte har någon inkomst har vissa långivare specialiserat sig på dessa typer av lån. Det hela har att göra med en riskkalkyl som långivaren beräknar och om den är positiv kan du får ett sådant lån.


Hur går det till?

Smslån utan inkomst är generellt sett mycket låga belopp och oftast inte mer än 50 000 kr. En långivare tar sedan dina uppgifter och gör en bedömning på om du är berättigad till ett lån eller inte. Då det många gånger kan ta lång tid för att dina inkomster ska bli registrerade hos skatteverket tar det inte detta i hänsyn. Långivaren gör istället en intern kreditprövning när du har fyllt i ansökningsformuläret. Det finns många olika uppgifter som de kan använda sig av.

En av dessa är den information som kreditupplysningsföretagen ger. Det finns långivare som lånar ut smslån utan inkomst och inte kontrollerar dina betalningsanmärkningar men i och med att du inte har någon inkomst är det en extra säkerhet. Alla olika parametrar som finns tas hänsyn till och du får oftast ditt lån beviljat.

Att be om ett smslån utan inkomst är många gånger lika enkelt som att be om ett vanligt lån. Det finns en mängd olika långivare som erbjuder samma tjänster vilket gör det mycket viktigt att du är noggrann när du jämför de villkor som finns och precis vad de erbjuder för något. Det kan göra stor skillnad i slutändan och du kan spara många kronor genom att inte bara ta första bästa som dyker upp.

Du kan enkelt hitta och jämföra de olika långivare som finns med webbplatser som erbjuder dessa typer av tjänster. Det finns även de som ber om många offerter hos olika långivare och hjälper till med den biten. Oavsett hur du väljer att gå till väga finns det utan tvekan en lösning som passar dig.


A-kassa och studenter

Dessa två grupper i samhället är perfekta exempel på någon som kan behöva ett smslån men inte har någon fast inkomst som blir registrerad hos skatteverket. Om du har A-kassa kan du vissa gånger behöva ge bevis på hur många dagar du har kvar på din A-kassa för att få ett lån beviljat. Det är inte en fast inkomst såsom ett jobb men du har en inkomst som gör att du kan betala tillbaka ett lån.

Att vara student och ha studiebidrag eller studielån är att befinna sig i en snarlik situation där man inte kan bevisa en fast inkomst. Men din betalningsförmåga påverkas dock och du har pengar för att kunna betala tillbaka. Summorna kan dock vara mer reducerade eftersom din återbetalningsförmåga dessutom är mindre. Detta är perfekt för de mindre utgifterna som kanske inte finns med i din studentbudget.


Viktigt att tänka på

Det är viktigt att tänka på att ett smslån utan inkomst inte är samma sak som ett normalt smslån eller snabblån. Ett sådant lån ger dig oftast sämre villkor än ett smslån där du kan visa att du har en fast inkomst. Något du kan räkna med är att räntan är högre. Räntan är utan tvekan den faktor som påverkar ditt lån mest och hur mycket som du kommer att behöva betala tillbaka.

På ett vanligt lån kan du många gånger få en relativt låg ränta som ligger mellan 2 – 10 % men utan en fast inkomst kan den bli betydligt högre. Många gånger kan räntan bli så hög som 50 % vilket gör en stor skillnad när du sedan behöver betala tillbaka lånet.

De fasta avgifter är också något som kommer att påverkas även om de också skiljer sig vitt beroende på vilken långivare som du väljer. Det finns både fasta avgifter och uppläggningsavgifter. Eftersom återbetalningsperioderna och lånebeloppet i sig vid ett smslån utan inkomst är låga kan en startavgift på 500 kr vara en stor del av det belopp som du vill låna. Om det sedan tillkommer en aviavgift varje månad kan det bli ännu svårare att betala tillbaka då denna avgift tas direkt från dig som kund.

Det är därför ännu viktigare att du jämför olika erbjudanden och villkor som finns för att hitta en som passar dig bäst. Att ta ett smslån utan att jämföra kan vara en stor risk.


Välj rätt

Att välja rätt långivare kan göra stor skillnad när du faktiskt behöver betala tillbaka och hur mycket du kommer att behöva betala tillbaka. Oavsett är det viktigt att du tänker till lite extra innan du tar ett lån. Detta gäller självklart oavsett vilket typ av lån som du är intresserad av att ta då det är viktigt att du har möjlighet att betala tillbaka lånet under den återbetalningsperiod som finns. Detta blir många gånger extra svårt då du inte har någon fast inkomst och många utgifter.

Det är därför mycket viktigt att räkna noga på hur mycket du kommer att ha råd att betala tillbaka. Att välja en lösning med en kort återbetalningstid blir viktigt då du kan garantera att du bara behöver betala tillbaka under en kortare tid och kan på så sätt bli skuldfri snabbare. Ta gärna hjälp av olika rådgivare som finns. Det finns ofta gratis hjälp att få hos olika organisationer om det inte är mycket bråttom.