Räcker inte pengarna? – 4 sätt att få extra inkomster

Årets första månad kan vara tuff för många. Jul och nyår brukar innebära extrakostnader och i kombination med att lönen kommer tidigare i december blir väntan tills nästa lön plötsligt väldigt lång. Att få pengarna att räcka i januari kan vara svårt och få konsekvensen att ekonomin släpar efter även nästföljande månader, innan skatteåterbäringen kommer som ett tacksamt tillskott kring påsken.

För dig som vill tjäna lite extra pengar ska vi här gå igenom fyra smarta saker du kan göra!

Extra pengar

Satsa på delningsekonomi

I takt med att vi blir allt mer miljömedvetna tenderar också delningsekonomin att växa sig allt större. Hyr ut sådant du inte behöver hela tiden men som andra kan ha nytta av. Till exempel olika verktyg, en byggställning, ett partytält eller vad som helst som någon kan tänkas behöva men som man inte vill köpa nytt för att använda någon enstaka gång. Det kan även handla om att hyra ut en bostad på Airbnb.

Sälj det du inte behöver

Handen på hjärtat, hur mycket av det du äger använder du egentligen? Många av oss är sentimentala och sparar saker som vi inte använt på år. Låt sakerna komma till nytta hos någon annan istället, samtidigt som du tjänar en peng på det. Blocket och Tradera är fortfarande de två största köp- och sälj sajterna i Sverige, men du kan även använda lokala grupper på Facebook – eller varför inte starta en loppis?

Lägg ut videos på Youtube

För den som lyckas få många tittare eller prenumeranter kan det idag finnas bra pengar att tjäna på Youtube. Konkurrensen är förvisso stor, men i gengäld är det otroligt roligt att lägga upp videos och interagera med sina följare. Det går att lägga upp filmer om vad som helst. Du kan göra instruktionsvideor, prata om något ämne som ligger dig varmt om hjärtat, utvärdera saker – you name it. Möjligheterna är oändliga. Lyckas du i ett senare skede få med sponsorer på tåget kan du tjäna riktigt fina pengar.

Få betalt för din hobby

Om du har en hobby som du är bra på, till exempel träning, sömnad, fågelskådning eller något annat intressant som går att lära ut kan du starta workshops inom detta. På så sätt kan du lära det vidare till andra personer som är intresserade och ändå få hålla på med det du brinner för på fritiden. Gillar du att träna kan du dessutom ta snabbkurser för att bli en personlig tränare, vilket kan ge bra extrainkomster om du lyckas bygga upp ett stort klientel.